
Basisrecept pastadeeg
Zelf pasta maken is het het eenvoudigste wat er is. Hier het basirecept pastadeeg.
Het enige waar je moet zorgen is dat je de juiste bloem neemt. Met gewone patent bloem word het een drama en bovedien maak je grote kans je pasta machine naar zijn grootje te helpen. Gebruik ALTIJD grano duro bloem oftewel tipo00. Het recept is als volgt.
Ingredienten:
- 200 gr grano duro bloem + extra bloem voor het uitrollen.
- 1 Theelepel zout,
- 2 Eieren
- 1 eetlepel olijolie,
- 1-2 eetlepels koud water.
Bereidingswijze:
Zeef de bloem met het zout in een bergje op je werkblad of aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren met de olie en 1 eetlepel water los. Schenk dit in het kuiltje. Meng de bloem beetje voor beetje door het mengsel tot het een samenhangend geheel is: voeg zo nodig nog een eetlepel water toe.
Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en kneed het deeg ca. 10 minuten tot elastisch is.
Verpak het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie, op een met wat bloem bestrooid werkblad, zo dun mogelijk (ca. 2 mm) uit. Snijd het uitgerolde deeg in dunne reepjes uit van 1/2 tot 1 cm breed (voor tagliatelle) of in plakken van 8 tot 10 cm (voor lasagne of cannelloni). Bewaar de pasta tot gebruik losjes afgedekt (bij voorkeur niet langer dan 3 a 4 uur) tussen twee theedoeken
Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Basis
Seizoen: n.v.t.






Opmerkingen
-
Pingback: lasagne bolognese Proeven en Ruiken
Pingback: Proeven en Ruiken Pasta Machine Atlas van Marcato