Van het Latijnse woord werkwoord macerare, dat `week of murw maken’ betekent: het weken van verse of gedroogde vruchten (of iets anders eetbaars) in een vloeistof. Het doel hiervan is ofwel dat de vruchten de smaak van de vloeistof opnemen, óf dat de vloeistof de smaak van de vruchten opneemt. Ook een combinatie van beide is mogelijk.
macereren
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven