Sojagehakt met augurkensaus

Ingredienten:
Voor het gehakt:

100 g sojabrokjes – kerrie en/of paprikapoeder of nootmuskaat – 1 teentje knoflook – eetlepel gehakte peterselie – losgeklopt ei – 2 volkerenbeschuiten – sojasaus – eventueel wat volkorenmeel – 60 g boter

Voor de saus:
3 eetlepels fijngesnipperde augurken – 1/2 dl vocht van de augurken – 2 theelepels mosterd, miso of marmite (1/2 tot 1 eetlepel volkorenmeel)

Bereidingswijze:
Week de sojabrokjes in 2 dl heet water met de kruiden naar wens gedurende circa 10 minuten. Maal vervolgens de uitgelekte brokjes in de gehaktmolen op de grofste stand. Doe het mengsel in een kom en pers het gepelde teentje knoflook erboven uit. Voeg de peterselie en het halve ei toe. Wrijf een van de beschuiten door een zeef boven de kom en prak het gehakt met een vork door. Breng het op smaak met sojasaus; mocht het mengsel te vochtig zijn dan kunt u er nog wat meel door mengen. Vorm van het gehakt vier schijven. Wrijf boven een bord de tweede beschuit door de zeef en haal de gehaktschijven door dit kruim. Verhit de boter in een braadpan en braad het gehakt aan beide kanten in circa 15 minuten bruin en gaar. Als het gehakt voldoende bruin is kunt u een scheutje water toevoegen en het met het deksel op de pan verder stoven. Leg het gare gehakt op een voorverwarmde schaal. Roer door de jus een scheutje water, het vocht van de augurken, de stukjes augurk en de mosterd. Laat alles kort koken en roer daarbij de aanbaksels los. U kunt de jus binden met wat aangelengd meel. Breng de saus op smaak met miso of marmite.

Bereidingstijd: 35
Voor: 2 personen.
Bereiding: Braden
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Type: Overig
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *