Turkey cobb salad

Ingredienten:
4 plakjes spek
2 stuks avocado’s
1 krop botersla
6 stuks pruimtomaten
500 gr. kalkoenfilet, gerookte
2 stuks eieren, hardgekookte, in partjes
100 gr. roquefort
Olijfolie
2.5 dl. crème fraîche
Citroensap
Bieslook, verse, fijngeknipte

Bereidingswijze:
Vet een koekenpan dun in met olijfolie en bak hierin het spek knapperig, maar niet bros. Leg het spek op verkruimeld keukenpapier.

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees er met een theelepel uit.

Verdeel het spek, de sla, de tomaten, de in repen gescheurde kalkoen, de eieren, de kaas en de avocado over vier borden of kommen.

Maak de dressing. Klop in een kom de crème fraîche met het citroensap goed door elkaar. Meng het bieslook erdoor en schep de dressing over de salade. Serveer met knapperig brood en augurkjes.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *