Casserole van venkel met kabeljauw

Ingredienten:
600 g krielaardappelen
40 g boter of margarine
3 el fijngesneden peterselie
1 grote ui, fijngesneden
1 klein blikje tomatenpuree
2¼ dl kruidenbouillon (van tablet)
200 g champignons, gehalveerd
2 venkelknollen, in grove stukken
4 tomaten, ontveld, in parten
500 g kabeljauwfilet, in blokjes
zout
peper
1 tl tijmblaadjes

Bereidingswijze:
Aardappelen met zout gaar koken in ± 20 min.
Aardappelen afgieten, 15 g
boter en 2 el peterselie erdoor roeren. 25 g boter verhitten en ui hierin ±
5 min. bakken.
Tomatenpuree en bouillon erdoor roeren.
Champignons, venkel,
tomaat, vis, zout, peper en tijm toevoegen.
Vis met deksel op pan ± 15 min.
zachtjes laten stoven.
Voor serveren met 1 el peterselie bestrooien. Serveer
de peterselie-aardappeltjes erbij.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.