biologische honing plaatkoek

Biologische honing amandel plaatkoek

Recent waren meneer en mevrouw Proeven onderweg om een paar klompen aan te schaffen, jaja van die houten schoenen. Ideaal voor in de moestuin, kun je ook de schep of de riek niet in je voeten zetten. Tegenwoordig moet je klompenmakers met een lampje zoeken, zo ook deze in Dussen. Onderweg kom je langs Almskerk, en wat spotten we daar, is dat nou een “Febo-muur” met gezonde spullen ????? Ja joh, het is een Febo-muur met groenten en fruit en allerlei lokale lekkernijen zoals honing en eieren. Fantastisch, wat een goed concept. Sowieso moet je ons bij van dat soort landelijke, bio, eco producten niet loslaten, we gaan met tassen vol weg. En zo geschiede, betalen kan cash, met pin en contactloos, ideaal dus. De buit bedroeg een zak met mooie aardappels, kakelverse eieren en een pot honing. Iets lekkers bakken dan maar met de eitjes en de honing.

Na een speurtocht op internet een receptje gevonden en aangepast, want we hadden niet alles in huis. De gebruikte maat in het recept is een cup, de meeste maatbekers hanteren deze maat ook wel, en anders is een cup ongeveer 250 milliliter.

Ingrediënten:

  • 1 cup honing;
  • 1,5 cup kristalsuiker;
  • 1/2 cup zonnebloemolie;
  • 1 cup afgekoelde thee;
  • 2,5 cup zelfrijzend bakmeel;
  • 1 cup amandelmeel (of fijngemalen amandelschaafsel);
  • 2 eieren.

Bereidingswijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier, wij hebben zo’n lage “plaat”  met een opstaande rand maar een grote ovenschaal of de (schone) lekbak van de oven werkt ook.

Mix met de mixer de thee en de suiker tot de suiker is opgelost, voeg hierna de eieren toe en klop tot het mooi en schuimig is. Voeg de honing en de olie toe en mix nog even totdat het gemengd is. Hierna spatel je (dus niet met de mixer) het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel erdoor.

Doe het beslag in de vorm en zet onderin de oven. Onze cake was ongeveer 3 centimeter dik en moest 40 minuten in de oven.


Bereidingstijd: 1 uur
Bereiding: bakken

Biologische honing amandel plaatkoek

Biologische honing amandel plaatkoek

Biologische honing amandel plaatkoek

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Biologische honing amandel plaatkoek
Schrijver
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *