Courgettebloemen

Zoals inmiddels wel bekend zijn wij in het weekend druk met onze moestuin, het is ons 3e seizoen en het gaat steeds beter………In de tuin staan aardig wat courgetteplanten, een lekkere beginnersplant, het is niet snel te droog of te nat en de plant is behoorlijk resistent voor allerlei plagen, schimmels en hongerige beesten. Een beetje afhankelijk van het weer bloeit je courgetteplant van begin juli tot zo’n beetje eind augustus met prachtige gele bloemen, uit deze courgettebloemen groeien de vruchten. Een mooie kans om eens gefrituurde courgettebloemen te proberen, want heel eerlijk, geen idee waar je de bloemen anders kunt kopen.

Ingrediënten vulling:

  • ricotta;
  • (verse) garnalen o.i.d;
  • citroenrasp;
  • 1 kleine courgette;
  • kruiden naar smaak.

Ingrediënten (beignetbeslag):

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 50 gram maizena;
  • zout;
  • 2 eieren;
  • (minimaal) 150 ml water met bubbels (IJSKOUD!!!!).

Bereidingswijze:

Afhankelijk van je keuze……kook en pel de garnalen, zijn deze al gekookt sla je dat over (duhu). Snijd de garnalen klein, gebruik je verse kruiden snijd deze ook fijn, rasp de gourgette. Maak een mengsel van de ricotta, flink wat citroenrasp, kruiden, geraspte courgette en de garnalen. Breng op smaak met zout en peper. Let op dat je mengsel niet al te dun is, je moet het bij wijze van zo kunnen oppakken. Doe het mengsel in een wegwerpspuitzak.

Vul de bloemen, dit gaat het handigst als je met z’n tweeën bent, een de bloem openhouden en de ander het mengsel erin spuiten. Leg de gevulde bloemen even koel weg.

Nu kun je aan het beignetbeslag beginnen, vanaf nu moet je wel ineens door want dit beslag “werkt” het best als het ijskoud is, dus zorg dat je frituur op 170 graden is voorverwarmd.

Meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena en het zout, voeg 150 milliliter ijskoud bruisend water toe en de eieren. Goed roeren, als je beslag wat te dik blijft voeg je nog wat bruisend water toe, het moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben. Doop een bloem in het beslag en in de frituur, bak maximaal 2 grote of 3 kleine bloemen tegelijk. Ze rollen vanzelf om in de olie. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.


Bereidingstijd: 1,5 uur
Bereiding: Frituur

Courgettebloemen

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgettebloemen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mevrouw Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.