Indonesische Rendang
Wij hebben de gewoonte dat wanneer we jarig zijn we mogen kiezen wat we eten. Beetje zoals je dat met kinderen doet, maar wij vinden dat ook nog steeds leuk. Er is altijd wel een reden om iets lekkers te maken toch..
Mijn keuze was dit jaar pindavoer met Indonesische Rendang.
Heerlijk met onze inmiddels traditionele Nasi.
Lekker wat kroepoek bakken en nog een loempia, en tada… een waar verjaardags-maal.
Ingrediënten:
- 500 gr rundvlees (stoofvlees)
- 1 flinke ui
- 1 cm verse laos (of 1 tl gedroogde)
- 1 el sambal (basis)
- 1 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl koenjit
- 1 stengel sereh geplet en in een knoop
- 3 a 4 el bruin gebakken kokos klapper (gemalen kokos)
- 200/250 ml kokosmelk (wij doen dit uit de losse pols)
- Zout
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes en als je toch aan het snijden bent ook meteen de ui snipperen.
Doe een scheutje plantaardige olie in een (stoofpan) en bak het rundvlees aan. Dan kan de sambal en de ui erbij.
Neem ondertussen een koekenpan en bak daar de kokos in tot deze lichtbruin is. Doe de kokos bij het rundvlees. In deze zelfde koekenpan verhit je de droge kruiden, zodat de smaken beter uitkomen. Voeg dit ook aan het rundvlees toe.
Als je verse laos gebruikt rasp je deze boven de pan met het rundvlees. Nu kan de kokosmelk erbij en vul het pakje van de kokosmelk voor de helft met water. Even schudden en dan ook in de pan. Als laatste kan de sereh erbij. Laat het rustig aan de kook komen. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 2.5 a 3 uur heel rustig stoven. Regelmatig roeren.
Wanneer het een beetje droog wordt en de olie eruit begint te lopen is het gerecht klaar.
Selamat makan.
Bereidingstijd: 3 uur
Bereiding: smoren
Type: Hoofdgerecht
Land: Indonesië
Geef een reactie