Broccoli in Bladerdeeg

Ingredienten:
4 plakken bladerdeeg.
1 grote stronk broccoli in roosjes
1 kleine bloemkool in roosjes
2 eetlepels boter
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
2½ dl melk
1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 bolletje mozzarella
1 eigeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.Rol de plakjes uit tot een plak van ongeveer 27 x 25 cm.
Snijd de bloemkool en de broccoli in roosjes kook deze in ongeveer 8 à 10 minuten gaar. Fruit de ui en de knoflook,voeg de bloem toe,en al roerend langzaam de melk toevoegen en aan de kook brengen.
Doe de parmezaanse kaas,de broccoli en de bloemkeel erbij en schep het geheel voorzichtig door.
Leg de vulling op het deeg, maar laat de randen vrij.Strooi de mozzarella over de vulling. Bevochtig de randen van het deeg en rol het dicht.
Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Leg de rol met de naad naar beneden.Bak dit alles ongeveer 30 minuten in de oven mooi bruin.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *