Gestoofde witlof met rozijnen en ananas
Ingredienten:
- 800 g witlof
- 1 klein blikje ananas
- handvol rozijnen
- zout
- vers gemalen peper
- maizena
Bereidingswijze:
Maak de witlof schoon; snijd hem in repen van ongeveer 2 cm. breed. Was hem goed en doe hem in een pan met aanhangend water en wat zout. Doe daar een handvol rozijnen bij. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken. Giet af en bewaar het vocht. Snijd ananas intussen in stukjes. Vul het vocht aan met ananassap tot 1 dl. samen. Bij teveel kookvocht dit aanpassen. Bind dit met maizena tot een tamelijk dikke saus. Verwarm eerst de ananasstukjes goed en doe daarna de witlof erbij. Verwarm al roerend heel goed door.Maal er intussen peper over. Lekker bij biefstukje met aardappels, gekookt of puree. Rijst kan ook goed.
Bereidingstijd: 20 min
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen:
Geef een reactie