Chapati’s (soort pannekoek a la Roti)

Ingredienten:
2 1/2 Kop fijn volkorenmeel, 1 tl zout, 1 el Olie, 2,5 dl warm water, 1/2 kop fijn volkorenmeel extra

Bereidingswijze:
Doe meel en zout in een grote kom; maak een kuiltje in het midden. Voeg olie en al het water tegelijk in het kuiltje; meng alles eerst met een houten lepel, dan met de hand tot een stevige deeg.

Kneed het deeg 15 min. op een met bloem bestoven oppervvlak. Maak van het deeg een gladde bal en leg deze in een kom. Afdekken met plastic en tenminste 2 uur (of een hele nacht) laten staan.

Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken. Maak van elk stuk een gladde bal. Maak met behulp van de extra bloem een dunne pannenkoek van ieder bal. Dek iedere chapati af met een met bloem bestoven stuk plastic en laat ze een tijdje liggen terwijl je bezig bent met de rest van het deeg.

Verhit een koekenpan met en dikke bodem tot hij goed heet is. Bak ieder chapati 1 Min. dan omdraaien en dan nog 1 Min. bakken. Zorg dat het deeg niet aanbrandt. Druk tijdens het bakken de randen van de chapati naar beneden met een opgevouwen theedoek. Op deze maniervormen zich luchtbellen en word de chapati lichter

Leg de chapati’s op een stapel in schone theedoek om ze warm en zacht te houden. Direct serveren bij curry- en groentegerechten.

Let op… Roti meel is een geschikt fijn volkorenmeel en is verkrijgbaar bij biologische winkels of bij een Toko

Bereidingstijd: 80
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Type: Overig
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *