Knoflookbrood

Ingredienten:
1 stokbrood – 2 teentjes knoflook – theelepel zout – 4 eetlepels gehakte verse kruiden – 150 g boter

Bereidingswijze:
Snij het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 3 cm. De plakken echter niet helemaal doorsnijden, maar slechts zover dat het onderste derde deel van het brood nog aan elkaar blijft. Maak de knoflookteentjes fijn, bij voorkeur in een persje. Vermeng zout, knoflook en kruiden met de boter en smeer de gekruide boter in de inkepingen van het brood. Pak het brood losjes in een groot stuk aluminiumfolie en vouw de randen goed dicht. Grill het brood 15 minuten in de folie op de barbecue of in de oven onder regelmatig keren. Haal het brood na 15 minuten uit de folie en grill het brood nog 10 minuten aan de rand van de barbecue onder voortdurend omdraaien.
Advies :Voor het vullen van het brood kunt je ook ansjovisboter nemen (150 gr. boter en 1 tube ansjovispasta), of kruidenboter (150 gr. boter en 1 kopje gemengde gehakte kruiden en zout) of tomatenboter (150 gr boter, 1 klein blikje tomatenpuree, zout en paprikapoeder.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Overig
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *