Broccoli kaastaart

Ingredienten:
* 5 plakjes diepvries(roomboter)bladerdeeg * 500 gr. broccoli * 4 eieren * 1 pakje verse roomkaas met ham à 125 gr. * 3 eetlepels slagroom (ongeklopt) * 150 gr. geraspte oude kaas * peper * nootmuskaat * 100 gr. achterham

Bereidingswijze:
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een bord. Laat ze in de magnetron in 20 seconden op ca. 300 watt ontdooien.
Verwarm de combimagnetron voor op 225ºC.
Maak de broccoli schoon en verdeel de rozen in kleine roosjes. De stronkjes gebruikt u niet. Doe de eieren, verse roomkaas en slagroom in een kom en klop dit met de handmixer tot een glad mengsel. Roer de geraspte kaas erdoor en voeg naar smaak peper en nootmuskaat toe. Vet een lage glazen taartvorm met een doorsnede van 26 cm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap en druk het deeg in de randen goed aan. Leg de plakjes ham op de bodem. Leg de broccoliroosjes erop en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Klap het deeg dat boven de rand uitsteekt over de vulling.
Zet de taart in de oven. Schakel de magnetron in op ca. 300 watt en bak de taart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer er een tomatensalade bij.
Tip:
Deze hartige taart smaakt ook koud heel lekker. Bijvoorbeeld bij de lunch, een koud buffet of een picknick.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Snack
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *