Chocoladebrood

Ingredienten:
1 soeplepel Plantaardige olie, 1 theelepels zout, 300 gr tarwebloem, 3 soeplepels suiker, 6 gr gist, 80 ml Magere melk, 40 gr cacaopoeder.

Bereidingswijze:
Alles samen voegen, kneed 20 min.
30 min rijzen in oven op 50°.
Druk het deeg plat en bol op, laat deeg 10 min rusten, Maak langwerpig brood van en leg in ingevette bakvorm.
30 min rijzen in oven op 50°.
bak 35 min in voorverwarmde oven van 200° (broodstand)

Tip: voeg er na de 1 rijs beurt 100 gr chocoladedruppels bij. Je kan er ook 1 koffielepel Amaretto bijvoegen, of 1 koffielepel Kersen of sinaasappel likeur.

Bereidingstijd: 120
Voor: 3 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Anders
Keuken: Belgisch
Type: Anders
Seizoen: N.V.T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *