Gevulde koolrolletjes

Ingredienten:
1 kleine groene kool
zout en peper
350 gr. rundergehakt
2 theelepels gemalen komijnzaadjes
1 fijngesneden ui
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
100 gr. plakjes mager spek
2 dl. droge witte wijn
2 dl. crème fraiche
100 gr. jongbelegen geraspte kaas

Bereidingswijze:
Haal de lelijke bladeren van de kool. Snij de stronk eruit en snij de bladeren los.
Verwijder de nerf en spoel de bladeren onder stromend water schoon.
Kook 8 grote bladeren in ruim kokend water met zout in ±5 minuten beetgaar.
Spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Snij de rest van de kool in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met komijn, zout, peper, ui, de eidooier en het paneermeel.
Doe telkens een schepje van het gehaktmengsel op een plakje spek en rol het strak op.
Leg op ieder koolblad een gehaktrolletje en vouw het koolblad eromheen.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Leg de reepjes kool erom heen.
Giet de wijn erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Gaar de rolletjes in 20 tot 30 minuten in het midden van de oven.
Giet het kookvocht af, bewaar er 2 eetlepels van en meng die met de créme fraîche en de kaas.
Maak op smaak met peper. Giet de kaassaus over de koolrolletjes.
Gratineer het gerecht nog 10 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.