Deense cake

Deense Cake

Ingredienten:

  • 200 gr echte boter (zacht)
  • 2 dl suiker
  • 2 theelepels vanille suiker
  • +/- 2 theelepels zout
  • 3 eieren
  • 4 dl meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • cacao (3 lepels + 1.5 lepel suiker)
  • 1.5 lepel kardemon
  • koekkruiden

Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker, vanille suiker en zout in een kom. Roer er daarna een voor een de eieren door. Goed mengen. Meng het bakpoeder door het meel. Meng helft van het meel met helft van het boter-eier mengsel. Meng de andere helft van het meel met de cacao en/of kardemon en/of koekkruiden. Voeg daarna pas de andere helft van het boter-eier mengsel toe. De twee verschillende degen om en om in een ingevet bakblik doen en in de oven +/- 175 C in +/- 45 minuten gaar laten worden.

Bereidingstijd: 60
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Anders
Keuken: Deens
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Deense cake
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.