De Matroos en het Meisje

De Matroos en het Meisje.

Wij gaan regelmatig eens lekker proeven en ruiken buiten de deur. Afgelopen weekend zijn we naar “De Matroos en het Meisje” geweest aan het Deliplein op de kaap in Rotterdam. Voorheen was “De Jonge de Jong”, maar omdat er sinds Februari een nieuwe chef staat hebben ze meteen ook maar de naam veranderd.
Matroos en het meisje muurschildering
Je hebt hier geen menu kaart maar er word gewerkt volgens het “table d’hotes” concept. Eten wat de pot schaft dus 😉

Het enige dat je kan kiezen zijn het aantal gangen, van 3 t/m 6 en wat je absoluut niet wilt eten/lust.
Wij kozen voor 5 gangen en een verukkelijke biologische wijn uit Zuid Africa, waar ik helaas de naam niet meer van weet. (drank maakt dus echt meer kapot dan je lief is)
Als amuse kregen we een klein soepje van kervel en peterselie, met wat room.
Daarna volgde de in zuur gegaarde makreel tussen een salade van wortel knolselderij en volgens mij bietenspruiten. Wij vonden dit echt heerlijk. Lekker licht en heel
goed op smaak.

Matroos en het meisje
De volgende gang was witte asperges met mooie boeren achterham, hollandaise saus en ingekookte balsamico azijn op smaak gebracht met truffel. Zelfs mevrouw proeven, die niet zo’n
grote witte asperge fan is zat hier van te smullen.
Toen volgde op houtskool gegrilde sardines, weet helaas niet meer waarvandaan of welke het waren, weet alleen dat ze super waren. Deze lagen op een mousse
van verse erwtjes. Die was naar mijn smaak wat laf, maar dat kan ook aan mij liggen, ik ben niet zo’n erwtjes fanaat.

De hoofdgang was een kwarteltje gebraden onder de gril gevuld met gefrituurde mie, morilles en een kwarteleitje. Deze werd begeleid door een jus van de kwartel met daarin wat uitjes.
Als dessert kregen we vers gemaakt ijs, en een klein taartje van panacotta. Hier weet ik ook niet meer de specifieke ingredienten van, wil als excuse aandragen
dat er toen al wat meer wijn inzat ;). Als afzakkertje koos ik voor een Espresso en mevrouw proeven voor een Irish coffee.

De bediening was heel goed, lekker vrij en ongedwongen. De aankleding van het restaurant was erg leuk te noemen. Alles was in de sfeer van Delft’s blauw.
Ook de muurschildering was erg leuk. Daar bleef je naar kijken en zag continue nieuwe dingen.

Persoonlijk vond ik de prijskwaliteit erg goed, maar ga er niet naartoe als je denkt dat voor 3 tientjes de man klaar bent.
Wij waren voor 3 uur heerlijk eten in een leuke omgeving 140,00 euro kwijt en ik vond het iedere euro waard.

Dus een aanrader van Proeven en Ruiken.

Vergeet niet op tijd te reserveren, het zit bijna altijd vol en het zou zonde zijn als je je erop verheugd en er is geen plek meer.
Het is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, de metro op de rijnhaven is 10 minuten lopen en kan je dus op de terugweg ff lekker uitbuiken.

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *