Gember thee

Gember Thee

Van het weekend weer eens naar de Chinese boot geweest, je weet wel die Aziatische supermarkt op water aan de parkkade onder de euromast.
Als we daar naartoe gaan voor 1 specifiek iets kom ik altijd thuis met een tas vol spullen en meestal zonder datgene waar ik voor ging kijken. Al die leuke verpakkingen met onduidelijk teksten etc etc.. Dit keer viel mijn oog op de enorme rij aan de voor mij meest vreemde theesoorten.
Nu ik steeds minder koffie drink op mijn werk omdat je verwend raakt met een mooie boontjes machine thuis, drink ik veel meer thee daar. Nu is er wel thee op de zaak maar niet degene die ik lekker vind.
Dussssss … ik ga wat thee meenemen. Wauwwww wat een mooie pakjes allemaal, en de meeste kan ik niet eens lezen. Dat is nog interesanter voor mij, ben net een ekster, als het glimt wil ik het hebben.
Van de pakjes die ik mee ging nemen was het doel dat ze in ieder geval allemaal theezakjes zouden bevatten voor 1 kopje.  Dat is best lastig aangezien 90% van de verpakkingen in het Chinees, Japans of iets anders onduidelijks is.
Maak net vol goede moed een pak gember thee open, tenminste ging er vanuit dat het gember thee was, want buiten het plaatje van de gember was er verder niets waar ik kon opmaken dat het iets anders zou moeten zijn.

Gember Thee

Haal er een zakje uit.. damnnn geen theezakje maar een zakje vol onduidelijke korrels. Eerste doel miskukt. Gelukkig hier een plaatje i.p.v. geschreven gebruiksaanwijzing. Doe de inhoud van het zakje in een kop kokend water.

Kokend water had ik al, dus zakje er maar in leeggeschud. mmmmm… zag er niet zo smaakvol uit, en als iemand me verteld had dat ik een kop gekookt slootwater uit de Moerdijk had gehad, had ik dat zondermeer gelooft.
Maaar het rook wel naar gember, dus dat was wel gelukt. Voorzichtig een slokje nemen maar. Hee eigenlijk niet vies, sterker nog .. het is heel erg lekker. Het begint zoet en als je de slok doorslikt krijg je zo’n lekkere prikkeling in je keel alsof je een klein beetje sambal hebt gegeten. Dat word een blijvertje dus.
als laatste denk ik, ik google even of gemberthee een specifiek doel heeft, ja hoor het helpt tegen menstruatie pijnen.. verdomd zeg, die thee werkt als een trein, ik heb daar inderdaad geen last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *