Geroosterde oerwortel in honing boter saus
Is bij ons inmiddels een klassieker geworden. De geroosterde oerwortel in honing boter saus. Nu is dat niet altijd speciaal een oerwortel die we op deze manier bereiden, maar kan ook met pastinaak,witlof,winterwortel, waspeen en waarschijnlijk nog veel meer.
Het is goed voor te bereiden en dan hoef je op het moment supreme alleen maar even in de oven te slingeren. Handig dus ook als bijgerecht voor een kerstmenu.
Ingredienten:
4 oer wortelen (of is het wortels ?)
50 gr ongezouten roomboter
50 ml olijfolie
1 el honing
1 el fijn gesneden tijm
1 el fijn gesneden blad peterselie
Bereidingswijze:
Schil de wortelen met een dunschiller en verdeel ze in de lengte in 4 of 6 repen.
Kook ze in een pan of steamer beetgaar.
Ondertussen verwarm je een pan waarin je de olie ,honing, boter en tijm doet. Rustig laten smelten en heel even laten borrelen. Op smaak brengen met zout en peper.
Leg de beetgare wortelen in een ovenschaal die licht ingevet is met olijfolie.
Verdeel hierover de honing botersaus en rooster dit alles in een op 180 gr voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Het moet allemaal lekker karameliseren.
Bestrooi het met wat peterselie en serveren maar.
Opmerkingen
-
Dank voor het heerlijke recept! Vandaag had ik ook een mango die nodig op moest, maar geen honing in huis. Daarom heb ik gekozen om het botersausje te maken met boter, mango en basilicum (even gepureerd voordat ik de saus over de wortels verdeelde). Geserveerd met een frisse appelsalade en wat notenrijst. Er werd hier van gesmuld!
Hendrik
En wanneer doe je de honing erbij? Ik neem aan dat je dat gelijk met de boter olie en tijm doet?