lasagne bolognese
Mevrouw Proeven is jarig dit weekend. En als je jarig bent mag je kiezen wat je eten wilt. Zij koos voor Lasagne Bolognese. Goh wat rot zeg… heerlijk.
Dat ging ik dus met veel liefde maken.
Deze lasagne bestaat eigenlijk uit meedere andere gerechten-recepten
Ik praat duidelijk niet in hoeveelheden omdat ik vind dat een goede lasagne uit je gevoel moet komen
Wat heb je nodig:
Ingredienten:
- De vleessaus uit Bologne (voor de lasagne iets dunner maken)
- Roux om bechamelsaus te maken
- Pastadeeg om lasagne vellen te maken.
- Verse basilicum
- Geraspte parmesaanse kaas
Bereidingswijze:
Als je al het bovenstaande klaar hebt kan je beginnen met het bouwen.
Neem een ovenschaal, de grote is afhankelijk van de hoeveelheid die je gaat maken.
Doe een flinke scheut olijfolie in de schaal en smeer goed in. Doe dan 1 derde vleessaus erin en smeer uit. Dan een laag bechamelsaus. Hier doe je een laag lasagne vellen overheen. Dit herhaal je nog 3 keer en op de bovenste laag doe je een flinke laag parmesaanse kaas en wat druppels ollijfolie.
Doe dit ongeveer 40 minuten in een 190 graden hete oven. Als je de lasagne uit de oven haalt zorg dat deze voordat je gaat eten nog 10 minuten kan rusten.
Bon apetito.
Geef een reactie