pizza prosciutto

Pizza prosciutto en mozzarella

Vanavond maken wij een Pizza prosciutto en mozzarella. We gebruiken dit keer een ander deeg. We hebben deze keer het recept van Peppe Giacomazza gebruikt. Ook wel bekend van Njam.tv en 24kitchen. Peppe gebruikt verse gist waardoor je deeg nog beter rijst.

Dit deeg kan je ook een avond van te voren maken.

12-pizza-prosciutto-scheppen

Verse gist kan je goed krijgen bij de jumbo in pakjes van 42 gram. Gist is wel beperkt houdbaar (in de koelkast ) dus houd daar rekening mee.
02-pizza-prosciutto-verse-gist

Voor het deeg:

Ingredienten:

  • 200 g 00-bloem
  • 100 g water
  • 18 g verse gist
  • 2 el olijfolie
  • snufje    zout
  • 1  snufje suiker

Als beleg:

  • prosciutto
  • mozzarella gescheurd
  • basis tomatensaus
  • groene paprika in fijne reepjes
  • sjalotje in fijne plakjes
  • mini pomodori tomaatjes in 2 of 3 plakjes
  • beetje verse peper

Bereidingswijze:

Pizzadeeg:

Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie en de suiker erdoor. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem. Doe het zout op het laatst erbij want zout dood de gist dus dat wil je niet meteen

Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone vochtige keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Of maak je deeg zelfs al de avond van tevoren. Bewaar het dan in vershoudfolie in de koelkast. Het geheim van een lekkere pizza is la levitazione, laat het deeg dan een nacht rijzen en je pizza wordt extra luchtig en krokant.

Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad. Een deegroller werkt gemakkelijker, maar een echte pizzaiolo doet alles met de hand.
Afmaken:

Begin met het deeg plat te duwen. Keer het eens om en kneed nu tot de ideale dikte. Gebruik je vingertoppen en begin in het midden. Werk naar de randen toe en draai de pizza intussen rond. Zo krijg je een dunne, ronde pizzabodem. Als het niet lukt kan je ook gerust de deegroller gebruiken.

Als je een mooi platte pizzabodem hebt kan je deze naar eigen inzicht aankleden. Vergeet niet als eerste de tomatensaus erop te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *