Glengoyne

Glengoyne
Glengoyne
Beschrijving:
De Glengoyne distilleerderij ligt ten noorden van de grens van de Highlands en de Lowlands bij Glasgow bij het plaatsje Aberfoyle. Het beroemde wandelpad, de “West Highland Way” geheten, dat van Glasgow tot Fort William loopt, ligt vlak langs de distilleerderij en is zodoende een mooie pleisterplaats voor de wandelaars.
De naam Glengoyne komt uit het Gaelic en betekent “Vallei of the Goose” (vallei der ganzen). De Glengoyne is onlangs overgenomen door Ian Macleod, o.a. de eigenaar van de Chieftains bottelingen.
Deze ceramic decanter met de 17 jaar oude Glengoyne is gemaakt bij de Seton Pottery in Engeland en is reeds jaren een collectors item.
In het jaar 1833 werd er een van de toenmalige 13 illegale distilleerderijen gelegaliseerd. Deze heette toen Burnfoot in 1905 werd de huidige naam Glengoyne gegeven aan de distilleerderij. In het stillhouse staan één wash still en twee kleinere spirit stills. Deze worden verwarmd door stoom. Om de whisky te laten rijpen gebruikt men sherryvaten.
De mout die gebruikt wordt bij Glengoyne wordt niet gedroogd met turf maar met hete lucht, en ook het gebruik van de Schotse gerstvariant Golden Promise speelt een rol bij de zachte smaak.
Het water komt van de Glengoyne Burn, dit valt van de Dumgoyne Hill als een waterval vlak achter de distilleerderij recht naar beneden.
Door het uiterst langzame distilleerproces wat men hier volgt en dat de mout niet met turf maar met stoom gedroogd wordt, produceert men op Glengoyne een malt die zeer licht van karakter is.

Naam: Glengoyne
Streek: Highland
Eigenaar: Lang Brothers Ltd.
Directie: Ian Taylor
Opgericht: 1833
Water: Beekje in Campsie Hills
Ketels: 1 Wash, 2 Spirit
Vaten: Ex Sherry
Soorten:

Adres :
Glengoyne Distillery, Dumgoyne, Near Killearn, Glasgow G63 9LB t.+44 (0)1360 550 254
Bezoekers Info :
Openingstijden
Ma-Za
Tours: 10.00 – 16.00 (ieder uur)
Winkel: 9.30 – 17.00

Zo
Tours: 12.00 – 16.00 (ieder uur)
Winkel: 12.30 – 17.00

Voor kerst en nieuwjaar even bellen:
Tel. +44 (0)1360 550 254

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *