Kersenlikeur

Ingredienten:
Ingrediënten voor 10 liter:

5000 ml kersensap van verse kersen
2550 ml alcohol van 94 AV%
500 ml brandewijn van 40 AV% (liefst kersen)
2000 gram suiker
Kersen- of pruimenpittenextract
Pecto-enzym en Rohament-P
± 700 ml water aanvullen tot 10 liter

Bereidingswijze:
Ontpit de kersen en maak er een fijne pulp van. Voeg Pecto-enzym en Rohament-P toe. Zeef na 12 à 24 uur de pulp door een linnen doek, win indien mogelijk het sap met een centrifuge en zeef vervolgens opnieuw.
Vermeng hierna het sap met de suiker en het water, roer goed of schud tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens het zoete sap toe aan de brandewijn en alcohol.
Druppel hierna wat kersenpitten- of pruimenpittenextract erbij en gun de likeur drie weken rust.
Indien u vervolgens (indien nodig) de likeur nogmaals filtreert kan deze heerlijke likeur gebotteld worden.

Bereidingstijd: 0
Voor: 0 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Anders
Keuken: Overig
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *