Mexicaanse Koffielikeur

Ingredienten:
4,8 dl water
3,2 dl graanalcohol
0,6 dl oploskoffie en 3,2 dl water
2 theelepels oploskoffie
1,8 dl brandy
3 1/2 kop kristalsuiker
1/4 theelepel chocoladextraxt
1 in twee‰n gesplitste vanilleboon
1 druppel rode voedingskleurstof

Bereidingswijze:
Verhit het water, voeg de koffie toe en roer tot die is opgelost.
Voeg de suiker en de vanilleboon toe en roer goed door elkaar.
Breng al roerend aan de kook.
Zet het vuur onmiddellijk laag, zodat de vloeistof 1 minuut blijft sudderen.
Haal van het vuur en laat afkoelen tot de vloeistof lauw is.
Giet 4,8 dl water en de alcohol en brandy in een grote fles.
Voeg het koffiemengsel en het chocolade-extract toe.
Meng goed.
Doe een stop op de fles en bewaar 3 weken op een koele, donkere plaats.
Zeef de vloeistof door een doek en herhaal dit proces tot de gewenste
helderheid is bereikt.
Doe dan de kleurstof erbij.
Doe de drank in een fles, zet de stop erop en laat 1 tot 3 maanden verder rijpen.

Bereidingstijd: n.v.t.
Voor: 0 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Anders
Keuken: Mexicaans
Type: Dranken
Seizoen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.