Kerstchocoladebakjes met kwark

Ingredienten:
0.5 l. kwark, magere, uitgelekte
0.1 l. slagroom
25 ml. vloeibare zoetstof
4 blaadjes gelatine
1 stuk citroen
4 stuks gepelde walnoten

Bereidingswijze:
Vooraf: Haal bij een bakker of chocolaterie chocoladebakjes van chocolade.
Rasp de citroen en pers de geraspte citroen uit. Klop de slagroom stijf
(eventueel gezoet met de helft van de natrena) in een grote kom.
Zet de gelatine 2 minuten in koud water. Doe hier de uitgelekte kwark,
de geraspte citroen, het citroensap en de tweede helft van de vloeibare zoetstof bij.
Vul de bakjes met de kwark. Maak er mooie toefjes slagroom
(gezoet met vloeibare zoetstof) op en garneer met een walnoot.
Zet de bakjes minstens een uur in de ijskast alvorens ze te serveren.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Anders
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.