Oosters Gemarineerde Kalfsspare ribs

Ingredienten:
Sojasaus 0.1 liter
Limoen 2 stuks
Cabrales (do) 1/2 theelepel
Korianderpoeder 2 eetlepels
Maiskiemolie 4 eetlepels
Kalfsspareribs 2 kilo
Bruine basterdsuiker 4 eetlepels
Paprika 4 stuks
Koriander 4 takjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170ºC (hetelucht 150ºC). Pers de limoenen uit. Roer een marinade van de sojasaus, 6 eetlepels limoensap, cayennepeper, korianderpoeder en de maïskiemolie.Schenk de marinade over de spare-ribs en laat ze ca. 1 uur marineren. Keer ze halverwege. Bewaar de marinade en rooster de spare-ribs in een braadslede onder aluminiumfolie midden in de oven ca. 1 uur. Keer ze regelmatig. Roer de basterdsuiker door de marinade. Verwijder het aluminiumfolie en bedruip de spare-ribs regelmatig met de marinade.Leg de spare-ribs onder de grill van de oven of op de barbecue totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Was intussen de paprika’s, dep ze droog en bestrijk ze met de olie. Leg ze naast de spare-ribs en rooster ze de laatste 10 minuten mee. Keer de paprika’s regelmatig. Snijd de kalfsribben van elkaar los en ontvel de paprika’s. Serveer spare-ribs met de paprika’s en garneer de spare-ribs met de koriander.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.