Kerstpizza

Ingredienten:
1 blikje tomatenpuree
1 pakje bladerdeeg(10 plakjes)
150 gram gehakt
10 plakjes kaas, naar keuze
plakjes salami
plakjes ham
pizzakruiden
Diverse groenten zoals :
prei
tomaat
champignon
paprika

Bereidingswijze:
1) bak het gehakt in een wok zachtjes totdat het rul is.

2) haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en leg ze los van elkaar op het aanrecht, om te laten ontdooien.

3) verwarm de oven voor, zoals op het pakje van het bladerdeeg aangegeven staat.

4) leg het bakpapier op de bakplaat.

5) snijd uit de blaadjes de gewenste figuren. denk bijvoorbeeld aan een kerstboom, kerstklokjes enz. Van het overige deeg kun je nieuwe figuurtjes maken.

6) leg de figuurtjes op de bakplaat. Let er wel op dat ze niet te dicht naast elkaar liggen.

7) smeer de figuren met een kwastje in met tomatenpuree.

8) strooi wat pizzakruiden over de ingesmeerde figuurtjes.

9) vul de figuurtjes met het gehakt, de gewenste groenten en het gewenste vlees.

10) leg als laatste de kaas over de pizza’s.

11) zet de bakplaat met de pizzaatjes in de oven op de plek hoe aangegeven staat op het doosje van het bladerdeeg.
Haal de pizzaatjes uit de oven na ca. 20 minuten, tenzij anders aangegeven staat op de verpakking van het bladerdeeg

Bereidingstijd: 45
Voor: personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *