Ketoembar

KetoembarKetoembar

Smaak: Zacht en geurig van smaak.
Keuken: Wordt meestal gebruikt in de Indonesische keuken.
Lekker in: Vis, licht vlees en groenten(worteltjes, bietjes en aardappelen).
Gebruik:

Opmerking: Ketoembar is de Indonesische naam voor gemalen korianderzaad.
Wordt vaak gecombineert met djinten.

Werking: 0

About the author: Mnr Proeven

2 comments to “Ketoembar”

You can leave a reply or Trackback this post.

  1. petra - 5 juli 2014 at 16:45 Reply

    Hallo mijn naam is petra .. ik hou erg van koken maar heb 1 probleem waar ik keer op keer tegen aan loop kruiden .. hoe maak ik een recht lekker op smaak welke kruiden moet ik bij voorbeeld gebruiken

    bij nasi (om op smaak te maken)
    bij Bami ”
    prei
    andijvie
    ga zo maar door

    ik doe altijd maar wat .. zelfde pakt goed uit …..

    bij katoembar
    staat vis , licht vlees (wat bedoel je met licht vlees
    vlees is toch vlees ?
    en ook aardappels stond er (om ik na koken op de aardappelen strooien een beetje

    • Meneer Proeven - 9 juli 2014 at 07:54 Reply

      Hoi Petra,
      Smaak is een lastig en zoals het gezegde zegt: Het is een kwestie van smaak.
      Als jij kruiden gebruikt en je vind je gerecht lekker dan is dat toch prima.

      Een recept wat wij voor Nasi gebruiken en zelf erg lekker vinden is dit: Nasi Goreng

      Vlees is wel vlees maar er is toch wel degelijk verschil. Kip is lichter dan bijvoorbeeld rund (niet alleen de kleur). Neem een speklap, dat is toch zwaarder (vetter) dan een kalkoenfilet.

      Gr
      Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published.