Gerookte Lekkernijen Oude cover

Kookboek gerookte lekkernijen

Dit is het boek wat ik gebruik voor mijn gerookte zaken. Staan heel veel goede recepten in en een hoop tips.

Zeker een hoop do’s en dont’s

Beschrijving:

Je komt hem steeds vaker tegen in kookwinkels: de rookoven. Hoe werkt die nu eigenlijk? Was het roken van eten vroeger een manier om eten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het een hobby die steeds populairder wordt. Naast uiteraard vis en vlees kunnen ook groente, kaas, fruit, schaaldieren en noten uitstekend worden gerookt. In deze geheel herziene uitgave zijn de indeling en de receptuur gemoderniseerd.
Het resultaat is een fris en verrassend kookboek met heldere en toegankelijke informatie en met circa 60 duidelijke recepten.

Gerookte Lekkernijen Oude cover

Gerookte Lekkernijen Oude cover

Eerst wordt beknopt het gebruik van een rookoven voor huisgebruik behandeld op een fornuis, gasstel, spiritusbrander of andere hittebron, gevolgd door aanwijzingen voor het roken van vis, gevogelte, vlees, wild, kaas, noten en groenten. Met een rooktijdentabel. De recepten zijn voor lunch-, voor- en hoofdgerechten en voor borrelhapjes met (zelf)gerookte ingredienten. De gerechten varieren van eenvoudig tot bewerkelijk en van goedkoop tot duur, alle voor vier personen. Geen gedegen handleiding voor het zelf roken maar een geschikte gids voor weinig creatieve koks die niet weten hoe ze de gerookte voedingsmiddelen kunnen gebruiken. De tabellen met lichtblauwe letter zijn onleesbaar. Geillustreerd met vier kleurenfoto’s. Met alfabetisch register.

Te koop via Bol.com voor maar 14:95

Bron

Gerookte Lekkernijen Nieuwe cover

Gerookte Lekkernijen Nieuwe cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *