Zelf Gerookte Kipfilet
Vandaag maar weer eens een paar kipfilets gerookt. Ik had er weer een een paar nodig voor de voorraad zoals wij dat noemen. Sinds ik mijn cameron rookoven heb, koop ik nooit meer van die vieze glazige “gerookte” kipfilets in de supermarkt of zo. Die zijn namelijk helemaal niet gerookt, maar gepekeld.
Je begint met een aantal rauwe kipfilets die je in bouillon pocheert. Pocheren is beter omdat dan je kipfilet niet zo hard word.
Als de kipfilets nagenoeg gaar zijn smeer ik ze in met boter en daarna met onze huisgemaakte rub , een mengsel van diverse kruiden die veel in de rokerij voorkomt . Ik zal binnenkort ook het recept van de rub die wij veel gebruiken plaatsen. de hout krullen die ik vandaag gebruik zijn van kersenhout.
De kipfilets in de rookoven en deze ongeveer een kwartier laten roken. Het boekje dat ik heb over roken zegt 5 minuten maar uit ervaring weet ik inmiddels dat dat best wat langer kan.
De kipfilets na het kwartier in de rookoven laten afkoelen voor extra smaak.
Dus morgen maak ik een lekkere salade met als hoofdingrediënt “zelf gerookte kip” en de andere kipfilets gaan per stuk in de vriezer voor later gebruik.
Hier het resultaat
De hele impressie:
Opmerkingen
-
Marije
Wat een duidelijke beschrijving.
Ik kan alleen het recept voor de rub niet vinden. -
-
Jaco
Dat ziet er heerlijk uit 🙂
Ik ga voor het eerst iets roken met mijn tafelrookoventje.
Zojuist twee kipfiletjes gehaald en alle spullen staan klaar om aan de gang te gaan..Op welke temperatuur rook je de filets eigenlijk? En is dat altijd de temperatuur voor filets?
Als dry rub ga ik een Mexicaanse kipkruiden mix gebruiken die ik een keer bij zo’n turkse toko gekocht heb.. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan smaken…
Ik heb nog een roomboterachtige kruidenboter van de poelier, of een olijfolie. Welke raadt jij aan ter vervanging van de boter uit jouw recept? Ik heb anders namelijk alleen smeerboter, en die raadt je af zie ik 😉
‘Keep up the good work’
Groet, Jaco
-
Leo heyveldt
Voor de eerste keer van mijn leven iets gerookt was erg lekker maar doe toch iets fout was wat aan de droge kant misschien een tip?
-
Pingback: Verse huzarensalade - Proeven en Ruiken
Pingback: Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing Proeven en Ruiken