
Zelf gerookte tonijn
Heb je een eigen rookoven, dan is zelf gerookte tonijn toch wel erg super.
Lekker voor salades, of zoals hieronder gewoon steaks met wat groente geserveerd.
Ingredienten:
- 3 tonijnsteaks
- citroen
- dragon (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
- oregano (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
- Turkse yoghurt
- halvanaise. (mayonaise mag ook hoor)
- indien mogelijk appelhout om te roken.
- zout.
Voorbereiding:
Pekel de tonijnsteaks.
(goed veel zout overheen strooien en een nacht in de koelkast bewaren. In water pekelen mag ook)
De saus
- 2 flinke eetlepels Turkse Yoghurt
- 2 eetlepels halvonaise
- een beetje citroensap naar smaak
- dragon en oregano.
Bereiding:
Schep de yoghurt en halvonaise in een kom.
Voeg hier de fijn gehakte dragon en oregano toe en roer dit door elkaar en breng het geheel op smaak met het citroensap.
Bereiding van de tonijn.
Maak de rookoven klaar en gebruik voor het roken liefst appelhout.
Rook de tonijn in ongeveer 20 minuten op een matige warmte medium gaar.
LET OP! rook de vis niet te gaar want dan wordt deze droog!!!
Serveer bij de vis wat groente naar keuze en gebakken krielaardappelen.
Voor: 3 personen
Type: Hoofdgerecht
serveer bij de vis wat groente naar keuze en gebakken krielaardappelen.
Peter Gillebaart
Wat bedoel je met matige warmte?
Is dit koud roken of rook je op hogere temperatuur?
Ben heel benieuwd, wil eigenlijk weten of je tonijn koud kan roken 🙂