Mijn indische soep met broodjes

Ingredienten:
1 maggi basis voor tomatensoep. 1 zakje soepbinder van maggi. 300 gr indische -of saté balletjes (Kun je zelf maken of halen bij de super). 2 à 3 eet -of dessertlepels chilisaus (Ligt eraan hoe heet je kan eten). 2 theelepels sambal Oelek. ca. 3 theelepels suiker (zelf proeven voor de hoeveelheid). Zout en verse zwarte peper. Verse fijngeknipte keukenkruiden: peterselie, bieslook, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn. (Of anders italiaanse keukenkruiden van silvo). Roomboter. 6 witte puntjes. 2 mueslibollen. 2 ons uitgebakken ontbijtspek. Wat stukjes sla. 1 (rode) ui. 1 ons gesneden kaas. 1 ons ham. ½ ons runderrookvlees. 2 tomaten. ½ zoet/zure appel. Appelstroop. Kruidenkaas. Pijnboompitten.

Bereidingswijze:
Bak de 2 ons ontbijtspek uit en laat het uitlekken op keukenpapier.
Breng de inhoud van de basis voor tomatensoep met 1½ liter water aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg al roerend de soepbinder toe.
Voeg de 2 à 3 eet -of dessertlepels chilisaus toe.
Voeg de 2 theelepels sambal oelek toe.
Voeg de zout en peper naar smaak toe.
Voeg de suiker naar smaak toe.
Voeg de indische -of saté balletjes toe.
Als je gedroogde kruiden gebruikt deze toevoegen (anders de verse kruiden als laaste toevoegen).
Alles aan de kook brengen en nog 15 min. zachtjes laten doorkoken.
Terwijl de soep doorpruttelt:
Snijd 4 witte puntjes door en smeer ze in met roomboter.
Snijd de ui in ringen en de tomaten in schijfjes.
Was de sla en scheur deze in stukjes.
Beleg de 4 witte puntjes met achtereenvolgend: stukje sla, ontbijtspek, 1 plak kaas, 1 plak ham, uiringen en schijfjes tomaat.
Schil de ½ appel en snijd deze in schijfjes.
Snijd de laatste 2 witte puntjes door en beleg achtereenvolgend: Smeer in met appelstroop, leg er ontbijtspek op en eindig met schijfjes appel.
Snijd de 2 mueslibollen door en besmeer ze met kruidenkaas en beleg ze met runderrookvlees, garneer ze met de pijnboompitten.

Eet smakelijk en… Live long and prosper!

Bereidingstijd: 40
Voor: personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Soep
Seizoen: N.V.T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *