
Zelf gerookte pulled pork
Mnr Proeven had een jaar of wat geleden een heuse rookoven gestookt op hout. Helaas vonden de buren dat een minder leuk ding. Laten we zeggen dat deze erg goed rookte. Die hebben we dus verkocht. Nu hebben we een nieuwe rookoven, dit is een elektrische en daar merken de buren niets van. Die moest eens goed getest worden. We gaan een procureur omtoveren tot zelf gerookte pulled pork. Vergeet niet op tijd te beginnen anders zit je s’avonds laat nog voor je rookoven te wachten tot deze klaar is. Wij spreken uit ervaring 😉
Ingredienten:
3 k Procureur
Flinke el goeie mosterd
Een goede Rub en Injectiemix
Rub:
- 2 el grof zout
- 2 el zwarte peper(korrels)
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el paprikapoeder
- ½ el cayennepeper
- 4 el bruine suiker
Voor de injectiemix (pekel / brine):
- 100 ml appelsap
- 60 ml appelzijn
- 40 ml honing
- 30 ml worchestershire saus
- 1 el zeezout
- 1 el uienpoeder
Bereidingswijze:
Rub:
Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar. Als je hele peperkorrels gebruikt moet je die eerst even met een vijzel o.i.d kneuzen. Smeer een dun laagje mosterd over de hele procureur. Hierdoor blijft ook de rub iets beter aan het vlees plakken. Bedek de procureur volledig met de rub.
Injectiemix / pekel /brine :
Voor de pekel (brine, injectiemix) los je alles op in de appelsap. Je hebt natuutlijk wel een pekelinjector nodig 😉 .
Het vlees :
Zorg dat er continue rook in de rookoven is. Bij de Masterbuild die wij gebruiken is dat ongeveer ieder uur een nieuwe lading snippers toevoegen.
Plaats de procureur in een aluminium bak (onbedekt) en rook gedurende 1 uur per pond bij 121 gr C, tot de interne temperatuur 74 gr C bereikt. Dit duurde bij ons ongeveer 6.5 uur
Haal dan het vlees uit de rookoven en zeef het sap in een kleine kom. Het sap kan eventueel later gebruiken als de pulled pork wat droog is
Injecteer ongeveer 30 cl per pond aan pekel in de procureur en wikkel deze daarna goed in aluminiumfolie.
Plaats terug in de roker bij 121 gr C gedurende 1 uur per pond of tot de kern temperatuur van 90 gr C bereikt is. Dat duurde nog ongeveer 2,5 uur.
Laat het vlees een uur afkoelen om deze daarna uit elkaar te trekken in kleine reepjes.
Voor een heerlijke BBQ saus hebben wij de saus gebruikt die we in dit recept maken.
Bereidingstijd: 9 uur
Bereiding: Roken
Type: Hoofdgerecht
Seizoen: Alle
ZELF GEROOKTE PULLED PORK





Geef een reactie