Is een verse, witte kaas die al eeuwenlang in ItaliĆ« wordt gemaakt van buffelmelk, de `mozzarella di bufala.’ Tegenwoordig wordt de kaas ook gemaakt van koemelk (`fior di latte’) omdat de van buffelmelk gemaakte mozzarella absoluut niet aan de stijgende vraag kan voldoen. Je kunt mozzarella gebruiken om een insalata caprese te maken: mozzarella, tomaten en basilicum (de kleuren van de Italiaanse vlag!), of in salade, als garnituur op de pizza of noem maar op.
mozzarella
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven