atag stoomoven lage druk

stomen en stoomovens

Naast gekookt kan voedsel ook gestoomd worden: het dient dan niet ín, maar boven een kokende vloeistof gehouden te worden tot het gaar is. Dit kan bijvoorbeeld in een stoompan, met behulp van een gewone pan en een stoommandje, een roestvrij stalen zeef of een vergiet.
Stomen en stoomovens

atag stoomoven lage druk

atag stoomoven lage druk

Natuurlijk zijn er ook stoomovens en die zijn weer in 2 categorieen te verdelen.

De hoge druk en je raad het al de lage druk.
Het verschil is dat de hoge druk op het leidingnet(water) zit aangesloten en onder hogere druk kan stomen. De bereiding in deze ovens is veel sneller dan de lage druk ovens.

Miele stoomoven hoge druk

Miele stoomoven hoge druk

De lage druk heeft een water reservoir die je voor iedere bereiding moet vullen. De bereiding hierin is nog steeds sneller dan koken, maar het grootste voordeel van stomen is dat je geen smaakoverdracht danwel smaakverlies hebt van je producten.

Je kan in een stoomoven bijvoorbeeld meerdere producten naast elkaar leggen en als ze gaar zijn zal je niet proeven dat ze naast elkaar hebben gelegen. Probeer dat maar eens bij koken in een pan met water.

Een nadeel, als je het al een nadeel mag noemen is dat je na garing in een stoomoven ziet of je product van goede kwaliteit is. Zeker een groente als broccoli zal laten zien dat het al oud of slecht was. Het komt dan een beetje bruinig uit de stoomoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *