Pastasalade met Champignons

Ingredienten:
200 gram schelpjesmacaroni.
zout.
400 gram liefst kleine champignons, schoongemaakt, in vieren
gesneden.
3 eetl. olijfolie.
2 teentjes knoflook, uitgeperst.
zwarte peper uit de molen.
200 gram gekookte doperwtjes(diepvries), uitgelekt.
250 gram gekookte ham, dikke plakken, in kleine blokjes.
4 eetl. eenvoudige dressing waaraan mespuntje fijne mosterd is
toegevoegd.
2 eetl. fijngesneden bieslook.
200 gram gemengde sla( kant en klaar te koop ).
3 pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden.
2 eetl. fijngehakte peterselie.

Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven.
Voeg wat zout aan het kookwater toe.
Laat de gekookte pasta op een zeef uitlekken en koud worden en
meng er wat olie door dan wordt ze minder plakkerig.
Verhit de olie en laat de champignons er, onder voortdurend
omscheppen 4 minuten in bakken.
Strooi wat zout en peper er over en laat de champignons op een
zeef uitlekken.
Schep in een kom pasta, champignons, doperwtjes, ham en bieslook
luchtig door elkaar.
Schenk de dressing er over en schep alles nogmaals door elkaar.
Verdeel de sla over de borden.
Schep de salade in het midden erop.
Strooi de tomatenblokjes en peterselie over de salade.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *