Zeevruchtensalade
Ingredienten:
2 kg mosselen
1 1/2 dl droge witte wijn
100 gr uien in stukken
100 gr wortel
1/2 gele en 1/2 rode paprika
200 gr gekookte inktvisringen
200 gr Noorse garnalen
60 gr zwarte olijven zonder pit
2 theelepels kappertjes
1 uitgeperste citroen
1 dl olijfolie
peper, zout
3 fijngeknipte takjes peterselie
20 fijngeknipte sprietjes bieslook
8 blaadjes sla (lollo biondo; eikeblad)
Bereidingswijze:
Spoel de mosselen onder koud water, verwijder geopende en kapotte exemplaren en laat ze in een vergiet uitlekken.
Doe 1 dl water, de wijn, ui en wortel in een grote pan en breng dit aan de kook.
Leg de mosselen erop en kook ze op hoog vuur met het deksel op de pan ± 8 minuten tot ze allemaal open zijn.
Schud af en toe om.
Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes.
Doe de inktvis, garnalen, mosselen, paprika, olijven en kappertjes in een kom.
Doe het citroensap, de olijfolie, peper en zout in een kommetje, klop dit goed door elkaar en roer er de peterselie en de bieslook door.
Schenk de dressing over de zeevruchtensalade en zet die tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen:
Geef een reactie