eggnog of eierpunch

Zelf Eggnog of Eierpunch maken

Het is eindelijk weer december.. De mooiste tijd van het jaar, de feestdagen. Daar moet op gedronken worden zouden wij zeggen.
Wat is er beter omdat traditioneel te doen, namelijk met eggnog of zoals we in Nederland zeggen.. eierpunch. Duss.. Zelf Eggnog of Eierpunch maken

eggnog-klaar

Er zijn 2 soorten eierpunch. De koude en de warme en die kan je ook weer op 2 manieren maken. Een koude en een warme manier.. volg je het nog
De warme manier is veiliger voor mensen die wat zwakker zijn omdat ze dan geen rauw ei krijgen.

Wij maken de koude eggnog op de koude manier.

Ingredienten:

  • 5 eieren (zo vers mogelijk)
  • 125 gr. kristal suiker
  • 1 1/2 dl whiskey (een bourbon geeft wel de beste smaak)
  • 5 dl volle melk
  • 4 dl (slag)room
  • 1/2 dl. rum
  • 1 vanille peul
  • snufje verse nootmuskaat
  • beetje zout

Bereidingswijze:

Scheid de eieren in een kom met de dooiers en een kom met de eiwitten.
Doe 100 gr suiker bij de dooiers en klop dit tot een gladde massa
Klop de eiwitten apart op en voeg halverwege de resterende suiker toe. Het eiwit moet zo stijf zijn dat er punten ontstaan.

De beide eimengsel’s bij elkaar doen en goed doorroeren.
Snijd de vanille peul door de midden en schraap met een mes het zaad eruit. Roer het zaad door het eiermengsel.
Schenk nu de volle melk erbij en meng alles nog eens goed door elkaar.

Nu voeg je de whiskey en de rum toe, en meteen daarna 2 dl room. Weer goed doorroeren.
De resterende room klop je met een beetje zout op tot het de dikte van volle yoghurt heeft en dan doe je alles bij elkaar en wederom even goed door kloppen.

Je kan dit nu meteen drinken maar je kunt het gerust een aantal dagen van te voren maken Sterker nog, het is zelfs beter als het een paar uur in de koelkast staat omdat de smaak dan beter word en het nog wat aandikt.

Serveren in een mooi glas met wat vers geraspte nootmuskaat en eventueel een kaneelstokje te decoratie.

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 1.5 liter
Bereiding: koude
Keuken: Amerikaans
Seizoen: winter

Zelf Eggnog of Eierpunch maken

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Zelf Eggnog of Eierpunch maken
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 39 Review(s)

Opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *