Biefstuk salade tagliata
Biefstuk salade tagliata.
Een heerlijke zomerse salade van biefstuk en rucola.
Heerlijk met vers gebakken brood. Ook prima te bereiden op de BBQ
Ingredienten:
- 2 goede stukken biefstuk (op kamer temperatuur)
- 6 el lekkere olijfolie
- 2 takjes tijm
- 3 teentjes knoflook
- 1 schoon geschrobde citroen
- 40 gr rucola
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur.
Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Schenk het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes tijm toe.
Plet de teentjes knoflook. Voeg dit toe aan de olie. De schil van de citroen raspen en erbij doen.
Pers de citroen uit en voeg de helft van het sap toe. Laat gerust de citroen in de pan staan Schenk de warme dressing door een zeef.
Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm en besprenkel met de helft van de dressing.
Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk.
Voor: 4 Personen
Tijd: 15 Minuten
Geef een reactie