Als je de smaak van orgaanvlees of groente wilt verbeteren, of orgaanvlees blank wilt maken (blanche is Frans voor wit) dan kun je het blancheren: opzetten in ruim koud water, op een hoog vuur in korte tijd aan de kook brengen, afgieten en afspoelen met koud water. Blancheren heeft ook een andere betekenis: noten (bijvoorbeeld amandelen) of tomaten ontvliezen door er heet water overheen te gooien.
blancheren
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven