Chocolade Cupcakes
Onze koelkast is al dik een week stuk… balen want hij is pas 3 jaar oud. Blijkt een fout van het inbouw bedrijf te zijn (transport planken vergeten weg te halen.). Vorige week hebben we dus niet gekookt dan wel gebakken. Dat trekken we niet nog een weekend. We gaan maar eens lekker bakken, deze keer Chocolade Cupcakes naar een recept van Rudolph van Veen.
Ingredienten:
140 gr bloem
50 gr cacaopoeder
1 el bakpoeder (7 gr)
220 gr suiker
mespuntje zout
1 ei
120 ml vers gezette koffie (afgekoeld)
60 ml melk
60 ml zonnebloemolie
merg uit 1 vanille stokje of 1 el natuurlijk vanille extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 Gr. Zeef de bloem, de cacaopoederen bakpoeder boven een kom.
Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met de koffie,melk,zonnebloemolie en de vanille.
Doe beide mengsel bij mekaar en mix ze op lage stand tot een glad beslag. Mix het beslag tot slot nog 10 seconden op de hoogste stand.
Zet de cupcakesvormpjes in de cupcaketray en vul ze driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
Voor: 12 stuks.
Tijd: 45 inclusief voorbereiding.
Geef een reactie