
Bolognese saus met rode wijn (ragu a la Vino Rosso)
Bolognese saus met rode wijn (ragu a la Vino Rosso) is en heerlijk snelle pasta saus.
Ingredienten:
- 1 ui
- 1 kleine wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 400 gr rundergehakt
- 120 ml rode wijn
- 200 ml passata
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el gladde peterselie (gehakt)
- 350 ml runderbouillon
- 8 mini pomodori tomaatjes
- zout,peper
Bereidingswijze:
Hak alle groenten fijn met een keukenmachine of met de hand.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Voeg de gehakte groenten toe en bak deze 5 a 7 minuten op een laag vuur.
Regelmatig blijven roeren.
Doe het rundergehakt erbij en bak 5 minuten. Regelmatig roeren om het gehakt rul te maken.
Dan de wijn erdoor roeren en 12 minuten rustig laten koken en dan doe je de passata,tomatenpuree,kruiden en 60 ml boullion erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Roeren en aan de kook brengen. Leg de deksel op de pan en laat het 60 minuten rustig koken op laag vuur.
Regelmatig kijken en als het te droog word doe je er weer wat boullion erbij.
Heerlijk met tagliatelle of een andere ‘grote’ pasta.
Voor: 8 personen
Tijd: 90 minuten
Bolognese saus met rode wijn (ragu a la Vino Rosso)






Pingback: lasagne bolognese Proeven en Ruiken