Combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbiersaus

Ingredienten:
300 gr. kalfshaas
300 gr. kalfszwezerik
Bloem
Boter
0.3 dl. kersenbier
0.5 dl. kersensap
1 dl. kalfsfond
1 glas crème de cassis
60 gr. boter, koude
Zout
Peper

Bereidingswijze:
Kook voor de saus het bier met het kersensap tot eenderde in. Voeg de fond toe, laat de saus nog even doorkoken en breng de saus op smaak met peper, zout en crème de cassis. Klop vlak voor het serveren (met de staafmixer) de in klontjes verdeelde boter door de saus. Pocheer ondertussen de zwezerik en snijd vervolgens de vliezen eraf.

Bak de kalfshaas in hete boter in acht minuten rosé. Snijd de zwezerik in dunne plakjes, bestrooi ze met peper en zout en haal ze licht door de bloem. Klop de overtollige bloem van de zwezerik en bak de zwezerikplakjes in de hete boter snel krokant. Snijd de kalfshaas in plakken en leg het samen met de zwezerik op de warme borden. Schenk de saus rond het vlees.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *