Courgettesoep met gerookte kipfilet

Ingredienten:
• 500 gram courgette
• 150 gram wit van de prei
• 200 gram aardappelen
• twee eetlepels roomboter
• twee eetlepels zonnebloemolie
• 200 gram gerookte kipfilet
• 0,8 l kippenbouillon
• 1,5 dl Antoon (flesje van 30 cl)
• 1 dl slagroom
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De zaadlijsten verwijderen uit de courgette en in blokjes snijden. Prei goed wassen en in ringetjes snijden. Aardappelen schillen en in blokjes snijden. In een soeppan een mengsel van boter en zonnebloemolie verhitten en hierin de groenten even om en om bakken. Hittebron verlagen, de bouillon eraan toevoegen en gedurende vijftien tot twintig minuten verwarmen. Vervolgens de soep pureren met een staafmixer of in een blender. Het bier erbij doen en nog tien minuten goed verwarmen. Tenslotte de in reepjes gesneden gerookte kipfilet en de slagroom door de warme soep roeren. Op smaak brengen met peper en zout. In voorverwarmde soepborden serveren en met stokbrood of ciabattabrood opdienen.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.