Limoen kippen soep

Ingredienten:
25 gram boter,
1 fijngesneden kleine ui,
25 gram bloem,
1liter kippenbouillon,
fijngesneden schil van een limoen,
2 tl limoensap,
1 kippenborst zonder vel,
2 tl crème fraiche,
2 tl verse peterselie

Bereidingswijze:
Bak de ui zo’n tien minuutjes in de boter tot ie zacht is, maar niet verkleurd.
Roer de bloem erdoor en laat een minuutje gaar worden. Voeg dan al roerend de bouillon toe.
Roer hierbij 1 tl limoensap en de limoenschil. Kook de kip ongeveer een kwartier in dit mengsel.
Maak de soep af met de crème fraiche, de rest van het limoensap, peterselie en zonodig peper en zout naar smaak.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.