Crostini met linzenpuree en rauwe ham

Ingredienten:
1/2 blikje linzen (a 400 g)
1 teen knoflook
2 takjes selderij
1 trostomaat
4 plakjes rauwe ham
4 eetlepels olie
zout en peper
4 sneetjes vloerbrood (wit)

Bereidingswijze:
Linzen laten uitlekken en grof prakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Selderij boven linzen in stukjes knippen. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden.
Ham in reepjes snijden en samen met tomaat door linzen scheppen.
Met 2 eetlepels olie tot smeuïge puree mengen. Puree met zout en peper op smaak brengen.

Brood aan beide kanten dun met rest van olie bestrijken. Brood in broodrooster of onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren. Sneetje schuin doormidden snijden en besmeren met linzenpuree.

Bereidingstijd: 20
Voor: 2 personen.
Bereiding: Anders
Gang: Tussengerecht
Keuken: Internationaal
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *