Ei Salade Speciaal
Deze salade maak ik al jaren zelf, niets bijzonders. Maar kreeg steeds vaker de vraag op feetsjes etc of ik mijn ei salade ook gemaakt had. Had niet gedacht dat ie speciaal was, maar blijkbaar wel erg smaakvol en geliefd. Moest het ook gaan maken voor de zelf gecaterde feestjes die mevrouw proeven op haar werk had.
Vandaag met de verse eieren van de zoon van mijn collega zijn kipjes een mooie ei salade gemaakt.
Ingredienten:
10 eieren, 1 grote ui , verse bieslook , een paar flinke eetlepels mayonaise (het lekkerst is als je zelf mayonaise maakt), peper en zout, 4 tenen knoflook.
Bereidingswijze:
Kook de eieren tot ze hard zijn en laat ze schrikken. Eieren pellen en de dooiers eruit halen. De dooiers door een zeef doen en daar een paar flinke lepels mayonaise door doen. Snijd het eiwit in kleine stukjes en doe deze door de eidooier massa. Snijd de ui, bieslook en knoflook teentjes in hele kleine stukjes en doe deze ook door de massa heen.
Op smaak brengen met peper en zout
Bereidingstijd: 40
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie