Uiensaus

Ingredienten:
200 gram ui – 5 dl melk – 40 gram boter – 40 gram bloem – zout, peper – nootmuskaat

Bereidingswijze:
Maak de uien schoon en snij ze in schijven. Kook ze 20 minuten zachtjes in de melk met zout, peper en nootmuskaat. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Hak ze daarna fijn. Maak van boter en bloem een blanke roux. Verdun deze met kookvocht van de uien. Zorg ervoor dat het een gladde dikke saus wordt. Voeg de uienpuree toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken. In Engeland serveert men deze saus bij konijn, gevogelte en gekookt schapenvlees. Ze wordt steeds over het vlees gegoten.

Bereidingstijd: 45
Voor: 5 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Sauzen
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *