Fried Pickles of Gefrituurde Augurken

Ik hoor je denken, gefrituurde augurken….getver. Klopt, dachten wij ook ! Afgelopen zomer zijn wij op een echte roadtrip geweest in de zuidelijke staten van Amerika, dus denk aan plekken als Charleston, Georgia, Savannah, Memphis en New Orleans…….

In het zuiden van Amerika zijn ze dol op frituren, alles mikken ze in de frituur. Je komt er dus 2 formaten mensen tegen, van die afgetrainde, uitgehongerde skinny types en mensen in reuzenformaat (de t-shirts zijn verkrijgbaar tot en met 6x XL, daar pas je zowat met z’n vieren in). In New Orleans hadden we een hele leuke serveerster, tuurlijk beetje kwebbelen over Holland, jointjes roken en de wallen. De gemiddelde Amerikaan heeft namelijk geen flauw idee waar Nederland überhaupt ligt en als ze het wel weten komen ze niet verder dan dat.

Voordat we onze broodjes kregen adviseerde zij deze fried pickles…..oké soit, breng maar een schaaltje dan kijken we wel, je noemt je website ook niet voor niks Proeven en Ruiken. Afijn, de dame brengt een forse ovenschaal (modelletje lasagne) met deze pickles. We nemen allebei een voorzichtig hapje en……..wauw dit is lekker en anders. Ik zeg inderdaad gooi de BBQ maar aan en maak deze pickles met ” comeback sauce” voor erbij.

Ingrediënten voor de fried pickles:

Ingredienten Fried Pickles
  • ongeveer 110 gram bloem;
  • 2,5 gram (een halve theelepel) kruidenmix, maakt niet zoveel uit welke;
  • 4 gram (een theelepel) knoflookpoeder;
  • snufje zout en peper;
  • 1 halve theelepel loempiasaus;
  • ongeveer 100 ml water;
  • 450 gram augurk in plakjes.

Ingrediënten voor de comeback sauce:

Ingredienten Comeback Sauce
  • 0,5 dl mayonaise (ongeveer 3 grote eetlepels);
  • 1 eetlepel ketchup;
  • 1 eetlepel loempiasaus;
  • 1 halve theelepel Worcestershire sauce;
  • beetje knoflookpoeder (naar smaak);
  • versgemalen peper (ook naar smaak).

Bereidingswijze comeback sauce:

Roer alles door elkaar tot een gladde saus, koel wegzetten tot gebruik.

Bereidingswijze fried pickles:

Heb je hele augurken gekocht, snijd ze dan in dunne plakjes (dunner dan een halve centimeter), laat de augurken uitlekken op keukenpapier. Neem hier even de tijd voor, hoe droger de augurken zijn hoe knapperiger ze uit de frituur komen. Meng bovenstaande ingrediënten tot een papje, het moet iets dunner zijn dan kwark. Verwarm de frituur (met olie en niet met frituurvet) voor op 190 graden. Haal de augurkplakjes door het papje en frituur ze in 1,5 minuut goudbruin. Frituur ongeveer 5 plakjes per keer anders koelt je olie te hard af en wordt het een vettig geheel. Uit laten lekken en smullen maar.

Bereidingstijd: 1 uur
Bereiding: frituren
Land: Verenigde Staten

FRIED PICKLES of GEFRITUURDE AUGURKEN

Summary
recipe image
Recipe Name
FRIED PICKLES of GEFRITUURDE AUGURKEN
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

About the author: Mevrouw Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.