Aardappel Pizza Slices

Pizza met aardappel

Oké, pizza met aardappel. We horen jullie denken…… Hadden wij ook maar vreemd genoeg is het heel lekker. Probeer het maar een keer (al dan niet samen met de kinderen, kunnen die mooi de aardappels snijden) en laat het weten wat je ervan vond.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem (tipo 00 of pizzabloem);
  • zakje droge gist;
  • beetje honing;
  • zout;
  • aardappels (ongeveer 1 kilo);
  • olijfolie;
  • rozemarijn, paar takjes;
  • paar teentjes knoflook;
  • zout.

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de gist en doe hier (ongeveer) 300 milliliter lauw water bij, afhankelijk van de kwaliteit en ouderdom van je bloem moet je misschien iets meer water gebruiken. Hierbij gaat een scheutje honing, meng dit totdat je deeg soepel en niet meer plakkerig is. Leg de deegbal in een schone schaal en laat onder een doek rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld boven de verwarming.

Schil de aardappels en snij in superdunne plakjes, heb je zo’n snij apparaat (mandoline) is dat ideaal, dan wel dat beschermding voor je handen gebruiken………..

Meng de knoflook met een paar eetlepels olie, het makkelijkst is met de staafmixer, heb je die niet snij of pers je de knoflook roer je het door elkaar. Haal de naaldjes van de rozemarijn af en doe in een bakje.

Verwarm de over voor op 225 graden hetelucht, eventueel met een pizzasteen, anders gebruik de de plaat met een bakpapiertje erop. Rol je deeg uit in 4 gelijke platen en leg de aardappelschijfjes erop, beetje overlappen zoals dakpannen. Insmeren met olie. Bak de pizza’s ongeveer 20 minuten, je ziet het snel genoeg het deeg wordt lekker bruin en de aardappels krullen een beetje om. Uit de oven halen, beetje zout en rozemarijnnaaldjes erover, likje knoflookolie en smullen maar.

Overigens is het een fors recept maar de pizza’s kunnen prima in de vriezer.

Bereidingstijd: 1,5 uur
Bereiding: oven
Personen: 4
Land: Italië

Pizza met aardappel

Summary
Published On

About the author: Mevrouw Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.